App

'Introductieweken studenten gaan door met app'

25 juni 2020 11:10 Aangepast: 25 juni 2020 11:22
Beeld © ANP

Eerstejaars studenten kunnen dankzij een app in meerdere steden toch kennismaken met het studentenleven. Door de app moeten er kleine groepen bij elkaar kunnen komen.

Onder meer de organisatie van de Intreeweek van de Universiteit van Amsterdam (UvA) gaat de app gebruiken. De app is ontwikkeld door de Nederlandse startup Tactile.

Volgens het bedrijf kunnen studenten dankzij de app evenementen vinden en bijwonen, online en in het echt. De app houdt bij of er niet meer mensen bij elkaar komen dan verantwoord is. Daardoor kunnen ze bijvoorbeeld toch even langs bij een studentenvereniging om kennis te maken.

Met de app kunnen ze ook een livestream bekijken van feest met dj’s die verspreid over de stad draaien. Ook worden er workshops en een comedynacht georganiseerd.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Docenten balen van onderwijs via internet: 'kwaliteit les gedaald'

De organisatie van de Intreeweek onderzoekt nog of het mogelijk is om kleine groepen studenten lijfelijk toe te laten bij evenementen. 

"Voor de huidige eerstejaars is het eindexamen al bizar geweest", licht een woordvoerder van Tactile toe. "We willen dat ze de start van hun nieuwe studietijd zoveel mogelijk normaal kunnen doorlopen."

Eerstejaars krijgen zoals gebruikelijk een groepje toegewezen waarmee ze af kunnen spreken.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Delftse studenten lanceren sociaal medium waar het eens niet om jezelf draait

Bright blok

Meer tech en gadgets? Volg Bright op:

YouTube

Facebook, Twitter of Instagram

Ontvang de Bright Daily

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore