Elektrische auto's

Uber voegt optie voor elektrische auto's toe in Nederland

24 juni 2020 13:43 Aangepast: 24 juni 2020 13:42
Beeld © Uber

Uber is een taxidienst met elektrische auto's gestart in Nederland. Klanten krijgen via de Uber-app nu de optie om een volledig elektrische auto te bestellen.

Een rit met Uber Green gaat zo'n twee euro meer kosten dan een gewone Uber. Uber Green start met zo'n 350 chauffeurs in vooral Amsterdam en Rotterdam. Later wordt de dienst uitgebreid naar alle steden in Nederland waar Uber actief is.

"Uber wil in 2025 in Nederland volledig elektrisch rijden", zegt Maurits Schönfeld, directeur van Uber Benelux. "Dat kan ook want Nederland loopt qua infrastructuur zeker drie jaar voor op andere landen. Er wordt bijvoorbeeld goed geïnvesteerd in laadpalen."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Volkswagen levert elektrische auto ID.3 met incomplete software

Vandebron

Uber is rond Uber Green ook een samenwerking gestart met energieleverancier Vandebron. Uber-chauffeurs die elektrisch rijden krijgen van Vandebron een laadpas met tegoed voor duizend kilometer gratis rijden. "Door samen met Uber elektrisch rijden aantrekkelijker te maken, versnellen we de energietransitie", zegt Fardau van der Galiën van Vandebron.

Pittige tijden voor Uber

Uber is flink geraakt door de coronamaatregelen waardoor mensen minder naar buiten gingen en ook minder vaak een taxiritje maakten. Eerder werd bekendgemaakt dat op het Europese hoofdkantoor van Uber in Amsterdam 15 procent van de banen wordt geschrapt. "Het zijn pittige tijden voor iedereen, zeker ook voor de chauffeurs. Maar het dieptepunt ligt achter ons en de groei is weer begonnen", aldus de topman van Uber.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van