Ga naar de inhoud
Dreigen met geweld

Twitter waarschuwt weer voor bericht Trump: 'Tweet schendt de regels'

President Trump. Beeld © ANP

"Deze tweet schendt de Twitter-regels voor beledigend gedrag", valt er weer te lezen bij een van de tweets van de Amerikaanse president Donald Trump. Volgens Twitter schendt de president met dreigende taal tegen een bepaalde groep de regels van het sociale medium.

Het bericht van Trump wordt niet verwijderd, zoals dat bij een gemiddelde gebruiker van de site wel zou gebeuren. Want: "Twitter heeft echter bepaald dat het mogelijk in het algemeen belang is dat deze Tweet toegankelijk blijft", meldt het bedrijf.

'Zolang in jullie president ben'

In zijn tweet bedreigt Trump personen die streven naar een 'autonome zone' in de Amerikaanse hoofdstad Washington. "Niet zo lang ik jullie president ben. En degenen die het toch proberen, zullen te maken krijgen met serieus geweld", schrijft Trump in hetzelfde bericht.

Het is niet de eerste keer dat Twitter een bericht van Trump op deze manier markeert. Eerder werd er bij een tweet over een video met het beeldmerk van CNN en de titel Doodsbange peuter rent weg voor racistische baby, gewaarschuwd dat de beelden gemanipuleerd waren en dus nepnieuws bevat.

Massaprotesten

Ook toen er na de dood van de zwarte George Floyd door gewelddadig politieoptreden van witte politieagenten massaprotesten losbarsten, werd bij een tweet van Trump een waarschuwing geplaatst. Hij dreigde toen met geweld tegen de demonstranten.

Nabestaanden
Lees ook:
Nabestaanden Tom Petty: Trump mocht zijn muziek niet spelen tijdens rally