Science-fiction

Eerste trailer toont enorme schaal Apple-serie Foundation

23 juni 2020 16:29 Aangepast: 23 juni 2020 18:32
Beeld © Apple

Apple toont in de eerste trailer van zijn verfilming van de omvangrijke Foundation-boekenserie de enorme schaal van de nieuwe serie die naar Apple TV+ komt.

Foundation is een reeks boeken van de invloedrijke science-fictionschrijver Isaac Asimov. Ze vertellen een verhaal dat zich uitstrekt over duizend jaar. Die complexiteit wordt genoemd als de reden voor het mislukken van eerdere pogingen tot een verfilming.

De nieuwe Foundation-serie op Apple TV+ zou de grootste Apple-serie tot nu toe zijn, en wordt gemaakt in samenwerking met Robyn Asimov, dochter van de overleden auteur. Scenarist en producent David Goyer, bekend van onder meer de Dark Knight-films, spreekt van “het grootste science-fictionwerk aller tijden”, aldus Goyer. “Het had een grote invloed op Star Wars.”

Enorm verhaal

Asimov vertelt met Foundation de ondergang Galactische Imperium, een soort Romeins Rijk dat op omvallen staat. Dat zegt althans het personage Hari Seldon, gespeeld door Jared Harris, die met speciale algoritmes de toekomst kan voorspellen.

Hij voorziet een soort Middeleeuwen die 30.000 jaar duurt met een teloorgang van alle kennis en beschaving. Met een speciale groep – de Foundation – wil Seldon die Middeleeuwen tot duizend jaar beperken. De verhalen van Asimov omvatten die volledige periode.

Foundation gaat ergens in 2021 in premiere op Apple TV+. Het eerste seizoen zal uit tien afleveringen bestaan.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore