Facebook Gaming

Microsoft stopt met Mixer: Twitch-concurrent is geflopt

23 juni 2020 09:57 Aangepast: 23 juni 2020 10:51
De populaire gamer Ninja stapte over van Twitch naar Mixer

Microsoft stopt met zijn Twitch-concurrent Mixer. De gebruikers van de dienst voor het livestreamen van games kunnen overstappen op Facebook Gaming.

Volgens Microsoft groeide Mixer niet snel genoeg, waardoor is besloten de stekker uit de livestreamdienst te trekken. Hoeveel gebruikers Mixer had, is niet bekend. Tot 22 juli is Mixer beschikbaar.

Microsoft maakte bekend dat gebruikers van Mixer kunnen overstappen naar Facebook Gaming. De apps en website van Mixer zullen na de sluitingsdatum automatisch doorverwijzen naar Facebook Gaming.

xCloud

Microsoft wil ook rond zijn nieuwe gamestreamingdienst xCloud, waarmee Xbox-games via de cloud zijn te spelen, gaan samenwerken met Facebook Gaming.

Met xCloud zijn games direct vanaf de servers van Microsoft spelen, zonder die te hoeven installeren. De testversie van de dienst is sinds eind april ook in Nederland beschikbaar.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Microsoft-gamedienst xCloud wordt onderdeel van Game Pass

Fortnite-streamer Ninja

Microsoft probeerde met Mixer de strijd aan te gaan met Amazons livestreamingdienst Twitch. Zo sloot het vorig jaar een grote deal met de populaire Fortnite-streamer Richard Blevins, beter bekend als Ninja, om van Twitch over te stappen naar Mixer. Ninja had 14,7 miljoen volgers op Twitch.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Populaire streamer Ninja krijgt een eigen Fortnite-skin

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van