Ruimtetoerisme

Virgin sluit deal met NASA over ruimtetoerisme naar ISS

22 juni 2020 13:49 Aangepast: 22 juni 2020 13:57
Richard Branson, de grote man achter Virgin, met het ruimteschip van Virgin Galactic. Beeld © Getty

Virgin Galactic, het ruimtevaartbedrijf van Richard Branson, wil over een paar jaar toeristen naar het internationale ruimtestation ISS en terug brengen.

Virgin Galactic heeft een overeenkomst getekend met ruimtevaartorganisatie NASA. Virgin gaat op zoek naar mensen die een reis naar de ruimte willen kopen en gaat ze daarvoor trainen. Ook moet het bedrijf het vervoer regelen.

Virgin Galactic heeft al een eigen ruimtevliegtuig in ontwikkeling. Dat vliegt vanaf Spaceport America in de staat New Mexico. Het vliegtuig gaat naar de rand van de dampkring, de inzittenden worden even gewichtloos en keren daarna weer terug naar de aarde. Het toestel komt niet in een baan rond de aarde.

Virgin zal dat complex gebruiken om de ISS-klanten te trainen voor het nieuwe programma. Wanneer de eerste toeristen naar het ISS moeten vliegen, is nog niet bekend.

 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Knuffels voor Bob en Doug: SpaceX aangekomen bij ISS

SpaceX, het bedrijf van Elon Musk, bracht onlangs met zijn Crew Dragon-ruimtevaartuig als eerste bedrijf mensen naar de ruimte. De twee astronauten aan boord zitten de komende maanden in het ISS. Later wil het bedrijf ook toeristen in een baan rond de aarde brengen.

Boeing wil volgend jaar voor het eerst astronauten lanceren. De commerciële bedrijven krijgen de kans om zich te richten op de zogenoemde 'low earth orbit', dus een lage omloopbaan rond de aarde. Het ISS vliegt op een hoogte van ongeveer 400 kilometer over. De NASA zelf wil zich de komende decennia richten op vluchten naar de maan en uiteindelijk ook naar Mars.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ruimtetoerisme stap dichterbij na testvlucht Virgin Galactic

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van