Ga naar de inhoud
Robotica

Boston Dynamics verkoopt 'robothond' voor 66.000 euro

Beeld © Boston Dynamics

Het Amerikaanse robotbedrijf Boston Dynamics gaat zijn geavanceerde 'robothond' Spot na jaren ontwikkeling nu echt verkopen voor 74.500 dollar, omgerekend ruim 66.000 euro.

De robotmaker laat al jarenlang video's van zijn robots zien, die met mechanische poten over moeilijk terrein en zelfs op trappen kunnen lopen. Of zelfs achterwaartse salto's doen. Het bedrijf was eerst in handen van Google, waarna het werd overgenomen door het Japanse Softbank.

Met de Spot is één van die gedemonstreerde robots nu te koop. Volgens de maker kan de machine ieder gebied bewandelen waar een mens zich ook kan bewegen. Daarnaast corrigeert hij zich als hij een klap krijgt. De verkoop van de robot werd vorig jaar al aangekondigd en is nu definitief gestart.

Scholen en fabrieken

Voor de verkoopprijs van 74.500 dollar krijg je de machine, een behuizing, het oplaadsysteem en de bijbehorende software om hem te programmeren. De verzendkosten zitten bij de prijs inbegrepen, al wordt hij alleen binnen de Verenigde Staten verstuurd. Later dit jaar is hij ook in andere landen verkrijgbaar.

De Spot-robot is voornamelijk bedoeld voor gebruik in bijvoorbeeld fabrieken en op bouwplaatsen, waar hij spullen kan vervoeren op plekken zonder platte vloer. Daarnaast wordt hij verkocht aan universiteiten die hem voor experimenten rondom robotica kunnen inzetten. 

TU/e
Lees ook:
TU/e gaat inpakrobots slimmer en voorzichtiger maken
Worden
Lees ook:
Worden robots straks slimmer dan mensen?
Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van