Donatie

Netflix-baas schenkt 100 miljoen aan educatie zwarte studenten

18 juni 2020 10:25 Aangepast: 18 juni 2020 13:30

Reed Hastings, de CEO van Netflix, en zijn vrouw Patty Quillin, hebben bekend gemaakt een dikke 100 miljoen euro te schenken om de educatie van zwarte studenten te bevorderen.

Het paar wil met hun gulle donatie 'scholarships' geven via een drietal organisaties, meldt onder meer The New York Times.

Hastings en Quillin verdelen het geld als volgt: zowel The United Negro College Fund, HBCUs Spelman College en het Morehouse College krijgt elk 35 miljoen om hun (aanstaande) studenten financieel te ondersteunen.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix geeft 5 miljoen dollar aan Afro-Amerikaanse jeugd

Privilege

"We hebben ervoor gekozen deze geweldige instituten te helpen, omdat wij erin geloven dat investeren in zwarte jongeren een van de beste manieren is om te investeren in de toekomst van Amerika. Wij hebben beide het privilege gehad om te kunnen studeren en daarom willen we nu andere studenten helpen. Met name gekleurde studenten, om hen een opstap te geven," aldus het stel.

Donaties Netflix

Afgelopen week kondigde Netflix ook aan enkele miljoenen te geven aan organisaties die zich inzetten voor Afro-Amerikaanse jeugd en ondernemers. De videodienst gaat ook geld steken in kansen voor zwarte film- en televisiemakers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Netflix voegt categorie Black Lives Matter toe

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore