Ga naar de inhoud
Systeemfout

Bol.com blundert: hitgame The Last of Us 2 te vroeg naar klanten

Webwinkel Bol.com heeft de langverwachte game The Last of Us Part 2 per ongeluk enkele dagen te vroeg naar klanten verzonden.

Dat vertellen verschillende klanten die de game ineens binnenkregen. The Last of Us 2 verschijnt komende vrijdag voor de PlayStation 4, maar bij een paar Nederlanders kwam de game onverwacht al binnen.

Dit komt door een systeemfout, legt Bol.com-woordvoerder Tamara Vlootman uit. "Een beperkt aantal gameliefhebbers heeft hun bestelling van The Last of Us 2 al ontvangen van ons. Zoals sommigen van jullie weten, is de game daarmee drie dagen voor de officiële releasedatum van vrijdag 19 juni binnengekomen."

'Verpest het niet voor anderen'

De klanten in kwestie hebben ook een bericht van de webwinkel ontvangen. "Hoewel we ons kunnen voorstellen dat je hier blij mee bent, vinden we dit erg vervelend voor de producenten van de game. Zij hebben al hun creativiteit en harde werk gestopt in een spectaculaire lancering op vrijdag."

De winkel vraagt de kopers om tot en met vrijdag hun mond te houden. "Zou je je enthousiasme en details over de inhoud van de game niet voor vrijdag 19 juni willen delen op bijvoorbeeld sociale media en fora? Zo houden we de verrassing voor andere gamers net zo groot als voor jou." 

Spoilers

In The Last of Us Part 2 speelt het verhaal een grote rol. Nu de game te vroeg is verstuurd, bestaat de kans dat er spoilers op het internet verschijnen voordat iedereen er mee aan de slag kan.

Eerder lekte al verhaaldetails over de game na een hack. Ontwikkelaar Naughty Dog zei toen "teleurgesteld te zijn" omdat vroege beelden van het spel online werden gedeeld. "Doe je best om spoilers te vermijden en verpest het niet voor anderen", aldus een verklaring.

PS4-game
Lees ook:
PS4-game The Last of Us 2 verschijnt in juni, verhaal al gelekt

The Last of Us

De nieuwe game is het vervolg op het eerder uitgebrachte The Last of Us, waarin de wereld was verwoest door een virus dat mensen heeft veranderd in een soort zombies.

Hoofdrolspeler Joel moest een jong tienermeisje vervoeren naar een andere stad, waarbij de twee langzaamaan een hechtere band kregen. De game had een controversieel einde, waar het vervolg op voortborduurt.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl