Ga naar de inhoud
Desinfectie met UV-licht

'Speciale UV-lampen Signify effectief tegen coronavirus'

Beeld © Signify

Een speciaal soort UV-licht uit lampen van het Nederlandse verlichtingsbedrijf Signify blijkt effectief bij het uitschakelen van het coronavirus.

Tot die conclusie kwamen wetenschappers van een Amerikaans onderzoekscentrum voor infectieziektes, meldt Signify, de voormalige lichtdivisie van Philips.

De onderzoekers, werkzaam aan de geneeskundefaculteit van de Boston University, onderzochten het effect van zogeheten UV-C uit een lamp van Signify op het coronavirus. Na zes seconden was het virus voor 99 procent verdwenen.

Technologie aan andere bedrijven geven

Volgens Signify-topman Eric Rondolat tonen de resultaten aan dat het UV-licht werkt als voorzorgsmaatregel tegen het virus. Om de strijd tegen de ziekte te steunen wil het bedrijf de technologie ook beschikbaar stellen aan andere verlichtingsbedrijven.

'Grote
Lees ook:
'Grote vraag naar robots die kamers virusvrij maken met uv-licht'

De onderzoeksresultaten zijn nog niet gepubliceerd in een wetenschappelijk tijdschrift. Dat betekent onder meer dat andere wetenschappers dan de onderzoekers zelf nog geen oordeel hebben geveld over de kwaliteit van het onderzoek.

UV-C voor ontsmetting

UV-C is niet nieuw als ontsmettingsmiddel. Deze vorm van straling is al veertig jaar in gebruik door wetenschappers als desinfectiemiddel tegen bacteriën en virussen. Daarbij gaat het wel uitdrukkelijk om het behandelen van materiaal en niet van mensen, want UV-C is schadelijk voor de huid. Op dit moment is nog geen van Signify's UV-C-lampen goedgekeurd als medisch apparaat.

De vraag naar robots die met uv-c-licht kamers 'ontsmetten' nam meteen na de uitbraak van het nieuwe coronavirus al enorm toe.

'Veel
Lees ook
'Veel meer e-bikes en elektrische snorfietsen verkocht door corona'
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl