Ga naar de inhoud
Streamingdiensten

'3,6 miljoen Nederlanders abonnee van Netflix'

Ongeveer 3,6 miljoen Nederlanders hebben een abonnement bij Netflix. Dat schat het bedrijf Comparitech op basis van gegevens van Netflix.

Het aantal abonnees is sinds eind maart met ruim 400.000 gestegen. Ook in het eerste kwartaal waren er al meer gebruikers dan eind vorig jaar omdat door de lockdownmaatregelen mensen op zoek gingen naar andere vormen van vertier.

Netflix liet in het eerste kwartaal al weten veel nieuwe abonnees aan zich te hebben gebonden. Het bedrijf zei dat de groei mogelijk na de lockdown af zou zwakken omdat een deel van de nieuwe klanten anders later een abonnement zou hebben genomen. Ook rekent Netflix erop dat sommige klanten weer afhaken aan het einde van de lockdown.

Netflix
Lees ook:
Netflix geeft 5 miljoen dollar aan Afro-Amerikaanse jeugd

Comparitech denkt dat de Nederlandse abonnees voor Netflix goed waren voor een omzet van 99,1 miljoen dollar in de eerste drie maanden van dit jaar. In het tweede kwartaal zou dat stijgen naar 112,4 miljoen dollar. Comparitech baseerde zich voor die schattingen op de cijfers van Netflix over het eerste kwartaal en de verwachtingen die het bedrijf toen uitsprak.

Goedbekeken series op Netflix zijn op dit moment de dramaserie Hollywood en het nieuwe seizoen van de hit Queer Eye.

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl