Streaming

Netflix voegt categorie Black Lives Matter toe

12 juni 2020 14:13 Aangepast: 12 juni 2020 14:56
Beeld © Getty Images

Netflix heeft de nieuwe categorie Black Lives Matter toegevoegd aan zijn collectie. Daar zijn tientallen films en series te vinden waarin de thema's racisme en discriminatie een grote rol spelen.

In de nieuwe Netflix-categorie staan bijvoorbeeld de bekroonde hitserie Orange is the new black die zich afspeelt in een vrouwengevangenis, de serie Dear White People en Oscarwinnaar Moonlight, over een zwarte homoseksuele man. Ook de nieuwe film van Spike Lee, Da 5 Bloods, valt onder de noemer Black Lives Matter.

"Als we als bedrijf zeggen Black Lives Matter, betekent dat ook dat we zeggen: Black storytelling matters", aldus Netflix. "Met dit initiatief willen we het vertellen van verhalen vanuit het perspectief van mensen van kleur meer onder de aandacht brengen van onze kijkers."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videodienst HBO schrapt Gone with the Wind vanwege racisme

Nederlandse ondertitels

Netflix heeft een team aangesteld om racistische teksten in de ondertiteling te herzien. Een woordvoerder van de streamingdienst laat aan Streamwijzer.nl weten dat er ook wordt gekeken of er in de Nederlandse ondertiteling van programma's racistische verwijzingen zitten die aangepast zouden moeten worden. "Wat betreft ondertiteling realiseren wij ons dat het nog niet perfect is en werken we voortdurend aan verbetering."

Little Britain

Netflix verwijderde deze week in meerdere landen ook de comedyserie 'Little Britain', omdat er een blackface in voorkomt. Ook via BBC iPlayer en BritBox is de serie, die van 2003 tot 2007 werd uitgezonden op televisie, niet langer te zien. De makers zeggen spijt te hebben van de stereotypen in hun sketches. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Little Britain verwijderd van streamingdiensten om blackface

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore