Ga naar de inhoud
Smartphones

Sony Xperia 1 II volgende week in Nederland te koop

Sony gaat de Xperia 1 II-smartphone vanaf volgende week in Nederland verkopen.

Dat heeft het Japanse bedrijf bekendgemaakt in een persbericht. Een exacte datum voor de verkoopstart is nog niet genoemd.

Het toestel werd in maart dit jaar al onthuld, maar is tot op heden niet in de Benelux te koop. De Xperia 1 II zal voor 1.199 euro worden verkocht en wordt geleverd met een gratis ruisonderdrukkende WH-1000XM3-koptelefoon.

4K-scherm

De Sony-telefoon heeft een 6,5 inch-scherm met een verhouding van 21:9 en een 4K-resolutie. Video's kunnen op het oled-display in HDR worden afgespeeld. De speakers spelen volgens Sony geluid af in Dolby Atmos-kwaliteit.

De drie camera's achterop hebben ieder een resolutie van 12 megapixel, met lenzen voor ultragroothoek- en telefoto's. Burstfoto's worden met 20 beelden per seconde geschoten, waarbij de belichting en autofocus stabiel wordt gehouden.

5G-telefoon

De smartphone heeft een antenne voor 5G-connectiviteit. Daarnaast zitten aan de binnenkant een Qualcomm Snapdragon 865-processor, 8GB werkgeheugen en een accu met een capaciteit van 4.000mAh.

Onderop de telefoon zit ook iets dat op veel andere recente toestellen ontbreekt: een koptelefoonpoort. Daarnaast zit een vingerafdrukscanner verwerkt in de aan-knop.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl