Android

Google brengt eerste testversie van Android 11 uit

10 juni 2020 19:24 Aangepast: 11 juni 2020 11:23

Techreus Google heeft een vroege testversie van Android 11 uitgebracht, zodat gebruikers het nieuwe besturingssysteem alvast kunnen testen.

De test-update volgt nadat Google in februari een vroege versie van het besturingssysteem speciaal voor ontwikkelaars vrijgaf, die niet voor dagelijks gebruik bedoeld was. De bèta van vandaag maakt het voor een grotere groep mensen mogelijk de nieuwe software te testen.

De Android 11-testupdate is beschikbaar voor alle Pixel-toestellen vanaf de Pixel 2. De software is nog in ontwikkeling, wat betekent dat vroege testers mogelijk nog tegen bugs en andere mankementen aanlopen. Verwacht wordt dat Google later dit jaar de definitieve versie van Android 11 uitbrengt voor ondersteunde Android-toestellen.

Chatbubbels

Android 11 laat chatapps speciale 'bubbels' op het scherm tonen, waarmee je snel naar een scherm springt. De optie is vergelijkbaar met de chatbubbels die Facebook Messenger eerder al introduceerde. Daarnaast krijgen chatdiensten een eigen vlak in het notificatiescherm van Android.

De update biedt ook betere ondersteuning voor neurale netwerken, waardoor kunstmatige intelligentie efficiënter op telefoons werkt. Daarnaast zijn de privacyinstellingen verbeterd. Je kunt een app bijvoorbeeld slechts tijdelijk toestemming geven om je locatie te volgen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van