Elektrische auto's

Autobranche: EU-plan laadpunten elektrische auto's niet genoeg

09 juni 2020 11:29 Aangepast: 09 juni 2020 11:39
Een elektrische auto aan een laadpaal. Beeld © ANP

De Europese Commissie moet meer actie ondernemen om zo sneller en meer oplaadpunten voor elektrische auto's te financieren. Dat vindt de Europese autobranchevereniging ACEA.

Volgens de ACEA zijn de huidige plannen die de commissie heeft voor infrastructuur rond oplaadstations onvoldoende.

De Europese Commissie heeft als onderdeel van zijn steunpakket tegen de coronacrisis een reeks maatregelen aangekondigd om elektrisch rijden te stimuleren, waaronder de financiering van 1 miljoen openbare oplaadpunten door de hele Europese Unie.

'2,8 miljoen laadpunten nodig'

Maar de ACEA zegt dat de commissie zelf heeft berekend dat er in 2030 ongeveer 2,8 miljoen oplaadpunten nodig zullen zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

De ACEA, samen met de branchevereniging voor de Europese stroomsector Eurelectric, vindt nu dat deze plannen sneller uitgevoerd moeten worden. Dat zou er ook toe bijdragen dat consumenten meer vertrouwen krijgen in het kopen van een elektrische auto omdat ze deze dan makkelijker kunnen opladen.

Vrachtwagens en bussen

Verder moet beter worden gekeken naar de verschillen bij oplaadpunten voor personenauto's en trucks en bussen. Vrachtwagens en bussen hebben namelijk krachtigere stations nodig, met ook meer ruimte voor parkeren.

Duitsland besloot vorige week om 130 miljoen euro uit te trekken voor het installeren van laadpunten bij alle huidige tankstations.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Alle Duitse tankstations krijgen laadpunten elektrische auto's

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van