Ga naar de inhoud
Privacy

'Veel twijfels bij Nederlanders over gebruik corona-app'

Beeld ter illustratie. Beeld © ANP

Nederlanders zijn verdeeld over het gebruik van een corona-app. De meningen lopen sterk uiteen, zo blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door onderzoekers van de Universiteit Maastricht, de Vrije Universiteit Amsterdam, de TU Delft en het RIVM. 

De app registreert de telefoons van de mensen waar je bij in de buurt bent geweest, bijvoorbeeld op je werk, in de trein, supermarkt of op straat. Als je dan in de app invult dat je ziek bent, krijgen de mensen bij wie je in de buurt bent geweest een waarschuwing via de app.

Eenderde zou app installeren

Ongeveer eenderde van de ondervraagden zou de corona-tracking-app zeker installeren. Zij zien het als een effectief middel om het coronavirus in te dammen en om zoveel mogelijk besmettingen te voorkomen. 

Maar net zo'n grote groep ziet de app niet zitten. Ze vinden het kwalijk dat de overheid deze app wil introduceren.

Veel twijfelaars

Daarnaast is er een ’zwevende’ groep die meer informatie nodig heeft over de voorwaarden en eigenschappen van de app. Deze groep twijfelaars is mogelijk doorslaggevend voor het streven van het kabinet om de gewenste dekkingsgraad van 60 procent te halen.

De corona-tracking-app die het kabinet laat ontwikkelen werkt met de bluetooth-technologie van Apple en Google. De app zou voor de zomervakantie klaar moeten zijn.

In meerdere Europese landen, waaronder Frankrijk en Italië, zijn al vergelijkbare apps uitgebracht.

Minister
Lees ook
Minister wil corona-app voor zomervakantie af hebben
Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl