Voor het Witte Huis

Apple voegt straatschildering Black Lives Matter toe aan kaarten-app

08 juni 2020 15:28
Beeld © Apple Maps

Apple heeft nu al een satellietfoto toegevoegd aan Apple Maps van de straatschildering met de woorden 'Black Lives Matter' in de Amerikaanse hoofdstad Washington.

Op vrijdag 5 juni werd een deel van de straat die naar het Witte Huis leidt, hernoemd tot Black Lives Matter Plaza. Met enorme gele letters zijn de woorden ‘Black Lives Matter’ op straat geschilderd. De satellietfoto van de straat met schildering is nu al toegevoegd aan Apple Maps.

Het gaat om een uitgeknipte foto van de woorden, die is toegevoegd aan de bestaande satellietfoto van de stad, ontdekte app-onderzoeker Jane Manchun Wong. Aan de randen van de woorden is nog normaal wegverkeer te zien, terwijl de straten rond het Witte Huis momenteel zijn afgezet. Vermoedelijk is de foto buiten het normale update-schema van de satellietbeelden aan Apple Maps toegevoegd.

Google Maps

Google Maps toont nog een satellietfoto zonder de gele letters, maar heeft de straat net als Apple al wel hernoemd naar Black Lives Matter Plaza. De straat werd door de Democratische burgemeester Muriel Bowser van Washington D.C. hernoemd.

Bowser zet zich met de actie af tegen de Amerikaanse president Donald Trump, die zo’n 150 meter verderop in het Witte Huis woont. Sinds de antiracismeprotesten in de VS begonnen, staan Bowser en Trump lijnrecht tegenover elkaar. Dat komt vooral door de aanwezigheid van de Nationale Garde in de hoofdstad.

De speciale legereenheid patrouilleert er op last van de regering, samen met federale agenten, maar Bowser wil van de troepen af. Omdat de stad Washington DC officieel niet in een staat ligt, maar in een district (DC staat voor District of Colombia), heeft de federale overheid er meer bevoegdheden. President Trump zei eerder dat hij wil dat ordetroepen de straten domineren, en trekt de troepen daarom voorlopig nog niet terug.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'Black Lives Matter' in koeienletters voor Witte Huis

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mede-oprichter Reddit stapt uit bestuur en wil zwarte opvolger

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore