Virtuele huiskamer

NPO Start laat je op afstand samen naar programma's kijken

08 juni 2020 13:34 Aangepast: 08 juni 2020 19:34

Mensen kunnen via NPO Start vanaf nu samen op afstand naar programma's van de Nederlandse Publieke Omroep kijken. Ook kunnen ze via de webcam met elkaar kletsen over wat ze tegelijkertijd aan het kijken zijn, maakte de NPO maandag bekend.

De nieuwe toepassing heet NPO Samen en is de komende maanden als experiment beschikbaar voor vele programma’s van de NPO. In totaal kunnen maximaal vier webcams terecht in de 'virtuele huiskamer'.

Martijn van Dam, binnen de raad van bestuur van de NPO verantwoordelijk voor technologie en innovatie, is enthousiast over deze nieuwe manier van samen televisiekijken. "Als NPO laten we Nederlanders graag dingen samen beleven. Dat zorgt voor meer onderlinge verbondenheid. Ook in ons innovatiebeleid zetten we daar natuurlijk op in."

'Op afstand van elkaar houden'

Volgens Van Dam is het een geschikte manier om op afstand toch samen kijkervaringen te delen. "Dit heeft natuurlijk de afgelopen maanden een nóg grotere betekenis gekregen. Samen televisie kijken met je oudere vader of moeder was heel gewoon, maar nu voor veel mensen niet meer vanzelfsprekend. Of met goede vrienden een avond bingewatchen. We hopen met NPO Samen dat soort dingen weer makkelijker te maken, ook als je noodgedwongen afstand van elkaar moet houden."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Zo kijk je samen tegelijk Netflix op afstand

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van