Social media

Facebookbaas wil inhoudsbeleid mogelijk herzien na kritiek

06 juni 2020 10:49 Aangepast: 06 juni 2020 10:49
Beeld © Getty

Facebookbaas Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat Facebook mogelijk zijn inhoudsbeleid gaat herzien. Aanleiding is de ophef over een opruiend bericht van president Trump, dat Facebook liet staan. Twitter plaatste dat bericht achter een waarschuwing.

Zuckerberg schrijft dat Facebook andere manieren gaat verkennen om om te gaan met inhoud die tegen de regels ingaat. Op dit moment is er alleen een keus tussen inhoud laten staan of het te verwijderen.

Facebook kreeg de afgelopen week forse kritiek, ook van het eigen personeel, op het besluit om controversiële berichten van Donald Trump op het platform te laten staan. "Ik weet dat velen van jullie denken dat we de berichten van de president vorige week op enige manier hadden moeten adresseren", aldus Zuckerberg.

'Alle ideeën horen'

"Ons huidige beleid is dat als inhoud daadwerkelijk geweld veroorzaakt, dat het wordt verwijderd - niet dat mensen het nog steeds kunnen zien. Er is geen uitzondering op dit beleid voor politici. Ik denk dat dit beleid redelijk is, maar ik respecteer mensen die denken dat er een beter alternatief is, dus ik wil alle ideeën horen. Ik ben begonnen met meetings met het team en we zullen binnenkort de discussie voortzetten."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Ook na protesten: Facebook-ceo laat Trump-bericht staan

Zuckerberg zegt ook dat Facebook wil werken aan meer transparantie over zijn besluitvorming. Ook wil het bedrijf zich meer inzetten voor rassenrechtvaardigheid en om de opkomst bij verkiezingen te vergroten.

"We moeten raciale onrechtvaardigheid uitbannen en we hebben allemaal de verantwoordelijkheid en de kans om dat te veranderen. Ik denk dat onze platforms hierin een positieve rol zullen spelen. We hebben veel werk te doen om ervoor te zorgen dat onze rol zo positief mogelijk is", aldus Zuckerberg.

Miniatuurvoorbeeld
Luister ook

Podcast: strengere regels nodig op (a)sociale media?

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Mensenrechtenclubs: 'Facebookbaas begrijpt het niet'

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore