Anonieme reacties

LinkedIn-ceo noemt racistische reacties personeel 'onthutsend'

05 juni 2020 22:39 Aangepast: 05 juni 2020 23:16

Ryan Roslansky, de baas van LinkedIn, heeft forse kritiek geuit op aantal werknemers van het bedrijf. Zij hebben volgens hem "onthutsende" opmerkingen gemaakt tijdens een virtuele meeting over racisme.

Roslansky schrijft in een bericht op LinkedIn dat "uit een klein aantal aanstootgevende opmerkingen blijkt dat er nog veel werk moet worden verzet om raciaal onrecht te bestrijden".

Zijn reactie komt nadat verschillende LinkedIn-medewerkers anoniem opmerkingen hebben gemaakt die kritiek hadden op de Black Lives Matter-beweging tijdens de meeting eerder deze week. Aanleiding voor de bijeenkomst waren de recente moord op George Floyd in Minneapolis en de rellen en protesten die daarop volgden.

Veel van de commentaren zijn niet goed gevallen bij andere werknemers van LinkedIn. Zeker niet toen tijdens een Q&A-sessie bleek dat er steeds meer racistische opmerkingen kwamen.

Geen anonieme reacties meer

Roslansky schreef in zijn memo dat LinkedIn niet langer zal toestaan dat anonieme opmerkingen worden geplaatst tijdens virtuele vergaderingen. Het netwerkplatform duldt ook geen anonieme accounts.

Hij zei ook de aanstootgevende opmerkingen hem pijn deden en dat het bedrijf, dat eigendom is van Microsoft, "nog veel moet doen" om een antiracistische cultuur te creëren. "We zijn en zullen geen bedrijf of platform zijn waar racisme of haatdragende taal is toegestaan."

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Crowdfundactie George Floyd breekt record op GoFundMe

Miniatuurvoorbeeld
Podcast

Podcast: strengere regels nodig op (a)sociale media?

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore