Elektrische auto's

Alle Duitse tankstations krijgen laadpunten elektrische auto's

05 juni 2020 17:07 Aangepast: 05 juni 2020 17:31
Een auto aan de snellader. Beeld © ANP

Alle Duitse tankstations moeten de komende jaren laadpunten voor elektrische auto's krijgen. Benzinestations worden verplicht om oplaadopties voor elektrische voertuigen aan te bieden.

De Duitse overheid trekt 130 miljoen euro uit voor het verbeteren van de laadinfrastructuur voor elektrische auto’s. De pompstations krijgen een tegemoetkoming voor de laadpunten die ze moeten installeren, meldden Duitse media. In Duitsland staan ongeveer 14 duizend tankstations. 

De maatregel is een onderdeel van een groter economisch herstelplan. De Duitse overheid wil ook het bezit van grote auto’s met een benzinemotor extra gaan belasten.

'1 miljoen laadpunten in 2030'

Duitsland heeft momenteel nog maar 28.000 laadstations, ongeveer de helft minder dan in Nederland. In Duitsland zijn volgens de overheid uiteindelijk 70.000 normale laadpalen en 7000 snelladers nodig. In Nederland zijn momenteel zo'n 300 snelladers. Bondskanselier Angela Merkel zei vorig jaar dat er in Duitsland tot 2030 zo'n 1 miljoen laadpunten nodig zijn.

Start subsidie in Nederland

Voor de aanschaf van een elektrische auto’s kunnen Duitsers binnenkort zesduizend euro subsidie krijgen. Die regeling geldt voor stekkerauto's die minder dan 40.000 euro kosten.

In Nederland start vanaf 1 juli ook een subsidieregeling voor elektrische auto’s onder 45.000 euro. Voor zulke nieuwe elektrische auto's is er dit jaar 4000 euro aanschafsubsidie beschikbaar, met budget voor circa 2500 nieuwe auto’s in 2020. Voor tweedehands elektrische auto's is de aanschafsubsidie dit jaar 2000 euro, met een budget voor 3600 exemplaren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

'Subsidie aankoop elektrische auto's is te beperkt'

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van