Ga naar de inhoud
Insta-mania

Instagram-musea weer geopend: hier maak je de mooiste selfies

Vanaf vandaag zijn de 'selfie-pretparken' Wondr en Youseum in Amsterdam weer geopend. In deze Instagram-musea staan niet de kunstwerken centraal, maar de bezoeker in de kunstwerken. Hoe is het om er rond te lopen en welke is het leukst?

Door de corona-crisis moesten de Amsterdamse Instagram-musea Wondr en Youseum een tijdje dicht, maar sinds vandaag zijn ze allebei weer geopend. Bright nam er een kijkje.

Wondr

Wondr noemt zichzelf een 'immersive pop-up experience voor iedereen die van de kunst van spelen houdt'. Er zijn vijftien kamers die alle zintuigen prikkelen. Een zwembad van spekjes, een ballenbak en vooral heel veel kleur. De ruimtes zijn goed uitgelicht en erg verschillend van elkaar. Ook heeft Wondr verschillende plekken waar al een goede fotocamera in de ruimte hangt: de foto krijg je via de mail opgestuurd. In 1,5 uur ben je er wel doorheen. De selfiespeeltuin is in ieder geval nog tot begin december geopend.

Youseum

Het Youseum is naar eigen zeggen een 'art experience' waarbij het verschillende maatschappelijke thema’s aankaart. Zo is er een kamer over de plastic soep, een kamer over feminisme en een overkoepelend thema over narcisme, 'you' dus. Allemaal leuk en aardig, maar uiteindelijk gaat het om de selfies. Ook hier hangen verschillende fotocamera's vast in de ruimte.

Ook hier zijn 15 kamers met meerdere foto-opties per kamer. In de rondleiding van 1,5 uur kom je zo met een kruiwagen aan selfies thuis. Hoogtepunt van dit rariteitenkabinet: een vijf meter hoge vulva waar je een wedergeboorte beleeft. Ook het Youseum is in ieder geval nog tot begin december geopend.

Win gratis kaartjes

Bright mag 4x2 gratis kaartjes voor Youseum weggeven. Maak kans: zet een mooie of creatieve selfie op je Instagram en tag @bright_nl in de beschrijving en op de foto. 

Tips:
Kijk ook:
Tips: zo maak je mooie foto's met je telefoon
Bright blok

Meer tech bij Bright:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Facebook, Instagram en Twitter