Happy birthday, mister president

Trump geeft 3 miljoen uit aan online reclames voor eigen verjaardag

05 juni 2020 13:59 Aangepast: 05 juni 2020 15:16
Archieffoto Donald Trump Beeld © ANP

De Amerikaanse president Trump probeert de aandacht van het publiek op zijn aanstaande verjaardag te vestigen met grote reclame-uitgaven.

Trump is de afgelopen weken niet positief in het nieuws. De Amerikaanse president ligt onder vuur vanwege zijn corona-aanpak en de agressieve reactie op de protesten in de VS. De president probeert nu de aandacht af te leiden met een reclamecampagne, gericht op zijn naderende verjaardag op 14 juni, meldt Bloomberg.

Het campagneteam heeft in de laatste week van mei 1,48 miljoen dollar aan advertenties op Google besteedt, en nog eens hetzelfde bedrag aan Facebook-reclames. Het is het hoogste weekbedrag van de campagne dit jaar.

Bloomberg spant de kroon

Veel van de advertenties hebben de vorm van een digitale verjaardagskaart, die aanhangers van Trump kunnen ondertekenen. Zij moeten dan hun e-mailadres achterlaten en kunnen daarna benaderd worden door het campagneteam van Trump. In de VS is dat door het ontbreken van een strenge privacywet nog toegestaan.

Sinds juli 2018 hebben de twee grootste campagnegroepen van Trump 26,3 miljoen dollar uitgegeven aan reclames op Google. Rivaal Joe Biden gaf in dezelfde periode 6,38 miljoen dollar uit. De kroon spant miljardair Michael Bloomberg, die ongeveer drie maanden meedong naar het democratische kandidaatschap. Hij bracht in totaal 62,3 miljoen dollar naar Google.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

'China en Iran wilden medewerkers Trump en Biden hacken'

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Snapchat promoot account Trump niet meer door 'aanzet tot geweld'

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore