Online festival

Ook Amsterdam Roots Festival gaat helemaal digitaal

05 juni 2020 22:13

In navolging van verschillende andere festivals komt ook Amsterdam Roots met een digitale versie. Voor het eerst wordt het festival online gehouden en uitgezonden via de site, kondigde het festival vrijdag aan.

Behalve optredens worden er van 25 tot en met 28 juni ook onder meer talks, dancebattles en workshops gestreamd. In de digitale editie is dit jaar extra aandacht voor ‘third culture kids’: mensen die opgroeien tussen twee of meer culturen. Door middel van verhalen, theater, muziek, poëzie en muziek wordt gezocht naar nieuwe definities van roots en identiteit, aldus de organisatie. Zo kunnen bezoekers online kijken naar korte voorstellingen die gebaseerd zijn op persoonlijke verhalen over het opgroeien binnen verschillende culturen en is er een liveconcert vanuit het Bimhuis.

Amsterdam Roots Festival is een multidisciplinair festival over roots en identiteit dat wereldwijde cultuur onder de aandacht wil brengen. De festivalorganisatie wil het publiek kennis laten maken met allerlei verschillende kunstvormen vanuit de hele wereld. Naast muziek is er ook ruimte voor circus, dans, theater en gesproken woord.

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore