Black Lives Matter

Games GTA5 en Red Dead Redemption 2 offline ter herdenking van George Floyd

04 juni 2020 19:34 Aangepast: 04 juni 2020 19:54

De online componenten van Grand Theft Auto 5 en Red Dead Redemption 2 worden tijdelijk offline gehaald, om zo de dood van George Floyd te herdenken

Dat heeft ontwikkelaar Rockstar Games bekendgemaakt op zijn Twitter-account. Beide games zijn van 20:00 tot 22:00 uur Nederlandse tijd niet online te spelen.

"We hopen dat jullie na deze herdenking samen met ons de vele slachtoffers van racistische onrechtvaardigheden in de Verenigde Steden eren", vervolgt het bedrijf. "En de families en ondernemingen van zwarte families steun bieden die op het moment op straat protesteren."

De gamestudio schaart zich daarmee achter de Black Lives Matter-beweging. Wereldwijd wordt op het moment geprotesteerd tegen racisme tegen zwarte Amerikanen, nadat Floyd om het leven kwam bij een hardhandige arrestatie. Een agent duwde lange tijd op Floyd's nek, zelfs nadat hij zei geen lucht te krijgen.

'Zinloos, tragisch en schokkend'

Meerdere game- en technologiebedrijven hebben onlangs steun voor de Black Lives Matter-beweging uitgesproken. Apple-CEO Tim Cook noemde de dood van Floyd "zinloos, tragisch en schokkend" en uitte kritiek op diepgeworteld racisme in de Verenigde Staten.

Speluitgever Square Enix doneerde 250.000 dollar aan de beweging. Bovendien verdubbelt het bedrijf iedere donatie die werknemers de komende tijd maken. Ook Nintendo, Sony en Microsoft spraken hun steun uit voor de protesteerders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook na protesten: Facebook-ceo laat Trump-bericht staan

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore