Trump onder vuur

Snapchat promoot account Trump niet meer door 'aanzet tot geweld'

04 juni 2020 12:20
Beeld © Getty

Snapchat stopt met het promoten van het account van de Amerikaanse president Donald Trump in het Discover-overzicht.

Snapchat nam tot nu toe regelmatig berichten van Trump op in zijn Discover-overzicht. Maar de berichten van de Amerikaanse president kunnen aanzetten tot geweld, zegt Snapchat tegen The New York Times. “We zullen geen stemmen versterken die aanzetten tot racistisch geweld en onrecht door ze gratis te promoten op Discover”, zegt een woordvoerder van Snap.

De druppel waren voor Snapchat tweets die Trump zaterdag publiceerde. De president zegt daarin de protesten in de VS neer te slaan met “valse honden” en “onheilspellende wapens”. In de VS en inmiddels wereldwijd wordt geprotesteerd nadat een witte politieagent de zwarte George Floyd doodde door negen minuten met een knie op zijn nek te gaan zitten. 

Ruzie Trump en Twitter 

Twitter besloot vorige week voor het eerst in te grijpen, door tweets van Trump van informatielabels te voorzien of af te schermen. Trump reageerde daar woedend op, en wil nu de Amerikaanse wet aanpassen om sociale media beter te kunnen controleren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Ook na protesten: Facebook-ceo laat Trump-bericht staan

Facebook doet tot nu toe niets

“We zullen het met onze acties duidelijk maken dat er geen grijs gebied is als het aankomt op racisme, geweld en onrecht”, schreef Snap-topman Evan Spiegel eerder deze week aan zijn medewerkers.

Facebook onderneemt nog geen actie tegen berichten van Trump, tot groeiende onvrede van werknemers. Facebook-topman Mark Zuckerberg vindt de vrijheid van meningsuiting zwaar wegen, en wil niet als ‘arbiter van de waarheid’ fungeren. Wel beloofde Facebook zijn beleid rond berichten met onwaarheden en oproepen tot geweld opnieuw te evalueren.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Oorlog tussen Trump en Twitter: meer dan een symbolische strijd?

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van