Vast maandbedrag

Nieuwe iOS-testversie wijst op komst bundel Apple-diensten

04 juni 2020 13:06 Aangepast: 17 juni 2020 10:49
Beeld © Apple

De nieuwe testversie van iOS wijst erop dat Apple zijn meerdere abonnementen op diensten in één bundel voor een vaste prijs wil gaan aanbieden.

Er gaan al langer geruchten over de komst van zo’n bundel, in de bètaversie van iOS 13.5.5 heeft 9to5Mac nu bewijs gevonden. Er staan voor het eerst termen als ‘bundle offer’ en ‘bundle subscription’ in de code van iOS.

Apple biedt nu verschillende losse abonnementen aan. Clouddienst iCloud is beschikbaar met verschillende formaten opslagruimte voor oplopende maandbedragen. Daarnaast is er muziekdienst Apple Music, streamingdienst Apple TV+ en gamedienst Apple Arcade. In de VS biedt Apple ook nog News+ aan.

Mogelijk lagere prijs

De term ‘bundle offer’ wijst op een aanbieding; vermoedelijk wordt een bundelabonnement goedkoper dan het totaalbedrag van alle losse diensten bij elkaar opgeteld. Het is niet duidelijk wanneer Apple de bundel introduceert, vooral vanwege Apple Music.

Apple heeft in maart een nieuwe meerjarige deal gesloten met de grote muzieklabels, voor de streamingrechten voor Apple Music. Daarbij zouden echter geen afspraken zijn gemaakt over een bundeling van abonnementen, meldde de Financial Times toen. Of een bundel inclusief Apple Music mogelijk is, is daarom niet bekend.

WWDC later deze maand

Apple houdt later deze maand zijn ontwikkelaarsconferentie WWDC, waarop traditiegetrouw veel nieuwe informatie over software en diensten naar buiten wordt gebracht. WWDC start op 22 juni.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van