Honor Play 4 Pro

Nieuwe Honor-telefoon meet of je koorts hebt

03 juni 2020 21:03 Aangepast: 03 juni 2020 21:34

De nieuwe Honor Play 4 Pro-smartphone heeft een ingebouwde thermometer, die ook koorts bij gebruikers kan detecteren.

De smartphone werd in China gepresenteerd, waar hij vooralsnog alleen verkocht zal worden: over een verkoop in het westen is nog niks bekendgemaakt. 

De sensor gebruikt infrarood om de temperatuur van een nabijgelegen object te meten. Volgens de Chinese telefoonmaker wordt warmte tussen de -20 en 100 graden celsius accuraat door het toestel vastgelegd. Daarbij wordt ook onderscheid tussen tienden van graden gemaakt.

Coronavirus

Het maakt de telefoon ideaal om snel mee te zien of iemand koorts heeft. Een functie die nu goed van pas kan komen, gezien koorts één van de symptomen bij het coronavirus is. 

De smartphone heeft een Kirin 990 processor en 8 gigabyte werkgeheugen. Achterop zitten twee cameralenzen, waarvan eentje optisch kan zoomen. Daarnaast ondersteunt het toestel 5G-netwerken.

400 euro

De smartphone wordt voor omgerekend ongeveen 400 euro verkocht. Verschijnt hij ooit in Nederland, dan draait hij wellicht op een versie van Android zonder Google-apps. Moederbedrijf Huawei lijdt net als veel andere Chinese bedrijven namelijk onder Amerikaanse sancties.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore