Look Around

Apple start Nederlandse 360-gradenopnames voor kaartenapp

03 juni 2020 16:01
Beeld © Apple

Apple gaat in juni voor het eerst in Nederland beelden maken voor zijn alternatief voor Google Street View, de Rondkijkmodus in kaartenapp Apple Maps.

Apple onthulde zijn Google Maps-concurrent in 2012. In de afgelopen jaren is Apple Maps flink uitgebreid, met in 2019 de toevoeging van de functie Look Around, Rondkijkfunctie in het Nederlands. De functie laat gebruikers net als bij Google Street View in 360 graden rondkijken op foto’s van de omgeving.

De Rondkijkfunctie was in eerste instantie alleen in een aantal Amerikaanse steden beschikbaar. Nu gaat Apple ook beelden maken in Nederland, te beginnen in de provincie Noord-Brabant. De omgeving van Best, Eindhoven, Geldrop, Nuenen, Veldhoven en Waalre wordt in juni door Apple in beeld gebracht, ontdekte MacRumors.

Voertuigen en rugzakken

De beelden in Nederland worden in eerste instantie alleen met voertuigen gemaakt. Apple laat in voor de functie in andere landen ook beelden maken door lopende medewerkers met een rugzaksysteem. Tijdens de verkenning wordt ook informatie verzameld om de kaarten van Apple Maps te verbeteren.

Er worden ook opnames gemaakt in België, onder meer in en om Brussel.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Verbeterde kaarten Apple Maps dit jaar naar Europa

Herkenbaar

Verkenners in de auto en te voet zijn herkenbaar aan het logo ‘Apple Maps’. Gezichten en nummerplaten worden door Apple onleesbaar gemaakt.

Het is nog niet bekend wanneer de Rondkijkfunctie voor Nederland beschikbaar komt in Apple Maps. Vermoedelijk wil Apple eerst een groter deel van het land in kaart brengen.

Grote voorsprong Google 

Google heeft met Street View een grote voorsprong op Apple. Google introduceerde de functie in 2007, Nederland werd in 2009 toegevoegd. Bijna heel Europa, vrijwel het hele Amerikaanse continent en delen van Azië en Afrika zijn door Google in kaart gebracht. De beelden van Google worden elke paar jaar vernieuwd. Het bedrijf legt inmiddels ook locaties als pretparken en winkelcentra vast.

Apple onderscheidt zich van Street View door een soepelere overgang bij het bewegen tussen locaties in de Rondkijkfuncties. Ook wordt bij het rondkijken een 3D-effect toegevoegd, en kunnen gebruikers direct in de Rondkijkfunctie meer informatie over bijvoorbeeld winkels of horeca opvragen.

Bright blok

Volg Bright ook op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Discord en Spotify

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van