Miljoenen downloads

Google verwijdert Indiase anti-China-app uit appwinkel

03 juni 2020 14:01 Aangepast: 03 juni 2020 14:04
Beeld ter illustratie. Beeld © Getty

Google heeft een omstreden anti-China app van Indiase makelij uit de appstore verwijderd. Met de app konden gebruikers Chinese apps van hun telefoon verwijderen.

'Remove China Apps' was sinds eind mei de populairste gratis app in de store van Google in India met meer dan 5 miljoen downloads. De populariteit nam toe te midden van de roep om een ​​boycot van Chinese mobiele apps in India vanwege een grensgeschil in de Himalaya tussen de twee landen.

TikTok en Alibaba

Na het installeren van de anti-China-applicatie werden telefoons van gebruikers gescand. Daarbij werden apps zoals ByteDance's TikTok en Alibaba's UC Browser verwijderd. Daarna verscheen er een bericht met de tekst "Je bent geweldig, geen China-app gevonden."

Schending beleid

OneTouch AppLabs, die de app ontwikkelde, was niet bereikbaar voor commentaar. Op zijn website bevestigde het bedrijf dat de app was verwijderd. Gebruikers werden bedankt voor hun steun.

Een Google-woordvoerder bevestigde dat de app was verwijderd wegens schending van het appstorebeleid, maar gaf geen verdere details.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

TikTok heeft 3,5 miljoen Nederlandse gebruikers

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

China wil deze zomer Marsmissie lanceren

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore