Android TV

Eerste beelden van Googles Chromecast-opvolger gelekt

02 juni 2020 19:54 Aangepast: 02 juni 2020 20:00

De eerste beelden van Googles Chromecast-opvolger zijn opgedoken. De afbeeldingen zaten verborgen in gelekte softwarecode van de zoekgigant.

Dat ontdekte XDA Developers. Geruchten over het nieuwe apparaatje kwamen eind april ook al eens aan bod. Je verbindt hem net als een Chromecast rechtstreeks aan de televisie, zodat deze verandert in een smart-tv.

Waar de Chromecast alleen met een verbonden smartphone bediend kon worden, zal het nieuwe apparaat volgens XDA Developers met een afstandsbediening worden geleverd.

De gadget draait op het besturingssysteem Android TV, waarop je apps voor diensten zoals Netflix kunt installeren. Daarmee is het ook een serieuzere concurrent voor de Apple TV en Amazon Fire TV.

Dolby Vision

De gelekte beelden zijn niet nieuw: kennelijk werd het ontwerp in oktober 2019 gemaakt door een ontwerper in dienst van de zoekgigant. Dat was vlak voordat de nieuwe Pixel 4-telefoon uit de doeken werd gedaan. Het is daarom ook onduidelijk wanneer Google de dongle zou willen onthullen, al wijzen recente documenten op een snelle verschijning.

Uit de code blijkt dat het apparaatje in elk geval video's in Dolby Vision kan afspelen. Volgens eerdere berichtgeving moet de videospeler inclusief afstandsbediening zo'n 80 dollar kosten.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore