Illegaal downloaden

Stichting Brein haalde 564 sites met illegale streams en downloads offline

02 juni 2020 16:31 Aangepast: 02 juni 2020 16:40

Auteursrechtenstichting Brein heeft afgelopen jaar in totaal 564 sites en diensten offline laten halen die illegale downloads of streams aanboden.

In 2019 voerde Stichting Brein 596 onderzoeken uit naar illegaal aangeboden auteursrechtelijk beschermd materiaal, zoals muziek, films, series, boeken en games. Van die onderzoeken lopen er 243 nog steeds, meldt Brein in zijn jaarverslag van 2019.

Streams en zoekresultaten

Het grootste wapenfeit is het laten blokkeren van 564 sites waar illegale downloads of streams werden aangeboden. Daarnaast liet de auteursrechtenorganisatie 1,2 miljoen zoekresultaten naar illegale bronnen uit zoekmachines verwijderen.

Ook werden 1107 YouTube-filmpjes en 333 proxy-sites met een doorverwijzing naar de illegale site The Pirate Bay op last van Brein verwijderd. 

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Veel meer illegale downloads films tijdens coronacrisis

Aanpak Russische streamingdienst

Brein licht ook de aanpak van het illegale Russische streamingplatform Moonwalk.cc uit. Een gerechtelijk bevel zorgde er in oktober voor dat drie Nederlandse hostingproviders en twee Russische providers met servers in Nederland de dienst moesten sluiten.

Volgens Brein zorgde het platform Moonwalk voor 80 procent van de illegale streamingsites in Rusland, met maandelijks 90 miljoen unieke gebruikers die het platform elke maand zo’n 395 miljoen keer bezochten.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van