Niet het moment

Onthulling PS5-games en Call of Duty-seizoenen uitgesteld

02 juni 2020 11:23 Aangepast: 02 juni 2020 17:21
Beeld © Sony

Sony heeft de onthulling van de eerste PlayStation 5-games uitgesteld vanwege de protesten in tal van Amerikaanse steden de afgelopen dagen. Nieuwe seizoenen van Call of Duty-games zijn om dezelfde reden uitgesteld.

Sony zou eigenlijk op 4 juni de eerste games voor de PlayStation 5 presenteren maar heeft dat uitgesteld. Dit is volgens Sony 'geen moment voor viering'. "Nu is het moment om een stap terug te doen omdat er belangrijkere stemmen zijn die gehoord moeten worden", aldus Sony.

Het bedrijf verwijst naar de vreedzame en gewelddadige protesten in veel Amerikaanse steden. De protesten begonnen vorige week na de dood van George Floyd, een zwarte man die stikte na een nekklem door een witte politieagent.

Call of Duty en Android

Game-uitgever Activision wacht om dezelfde reden met seizoen 4 van Call of Duty: Modern Warfare en seizoen 7 van Call of Duty: Mobile. "Nu is het tijd voor hen die spreken over gelijkheid, gerechtigheid en verandering om gezien en gehoord de worden", meldt het Call of Duty Twitter-account. "We staan naast jullie."

Google stelde zaterdag al de presentatie van de eerste Android 11-bètaversie uit. "We willen jullie graag meer over Android 11 vertellen, maar nu is niet het moment om te vieren", aldus Google. De uiteindelijke versie van Android 11 verschijnt pas na de zomer.

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore