Elektrische fietsen

Accell lanceert nieuw merk elektrische bakfietsen

02 juni 2020 12:03
Beeld © Carqon

Fietsenmaker Accell heeft een nieuw merk voor elektrische bakfietsen gelanceerd: Carqon.

De nieuwe Carqon-bakfietsen zijn te vinden op internet of bij fietsenwinkels in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk en Denemarken. Accell benadrukt dat bij het ontwerp van de nieuwe elektrische bakfiets veel aandacht is besteed aan veiligheid.

Gordels en uitneembare bank

De Carqon-bak biedt plaats aan twee kinderen plus een baby in een Maxi Cosi. De bak heeft onder meer driepuntsgordels, een uitneembare bank, een 'antislip'-vloer en een kinderdeur. De elektrische bakfietsen ondersteunen een fietser van maximaal 100 kilo.

De Carqon-bakfietsen hebben een Bosch-middenmotor. Er is keuze uit versies met een naafversnelling of een derailleur, met een 400Wh- of een 500Wh-accu, of twee van elke accu. De elektrische bakfietsen zijn verkrijgbaar vanaf 4999 euro.

Grote vraag e-bakfietsen

Directeur Ton Anbeek van Accell verwacht dat de vraag naar elektrische bakfietsen sterk blijft. Hij verwijst naar voorspellingen van experts dat over tien jaar circa 2 miljoen exemplaren zullen worden verkocht in heel Europa.

De groei van elektrische bakfietsen was vorig jaar ook zichtbaar in de resultaten van de fietsenmaker. Accell zag in 2019 zijn omzet in bakfietsen met meer dan 45 procent toenemen ten opzichte van 2018.

Volg Bright op YouTube voor meer video's over elektrische fietsen.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech en gadgets op:

Instagram en TikTok

Twitter en Facebook

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van