Windows Update

Microsoft blokkeert Windows-update: installeren te gevaarlijk

01 juni 2020 19:58 Aangepast: 01 juni 2020 20:28
Beeld © AFP

Microsoft heeft een recente update voor Windows-computers voor veel gebruikers geblokkeerd, omdat de installatie hiervan voor meerdere problemen kan zorgen.

Het betreft de mei-update voor Windows 10, die het bedrijf eerder al had uitgebracht. Softwarebugs zorgen ervoor dat die update voor problemen bij meerdere computers zorgt. De Surface Pro 7 en Surface Laptop 3 kunnen bijvoorbeeld onverwacht uitvallen en opnieuw opstarten.

Een andere bug zorgt ervoor dat de muis ineens niet meer werkt in games en applicaties. Het is onduidelijk welke apparaten er precies nog meer last van problemen hebben.

Zekere voor het onzekere

Microsoft heeft wegens de bug het zekere voor het onzekere genomen, en de update voor een deel van de gebruikers geblokkeerd. Zij krijgen in het Windows-update-scherm een waarschuwing waarom de update tijdelijk is geblokkeerd.

De techreus wil de beschikbaarheid langzamerhand uitbreiden, naarmate duidelijk is welk type computer precies last heeft van problemen. Vermoedelijk wordt er daarnaast aan een oplossing voor de getroffen apparaten gewerkt.

Omweg

Het is mogelijk de update alsnog via een omweg te installeren, meldt The Verge. Dat wordt gezien de ontdekte problemen echter afgeraden.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van