Crashes

Vreemde achtergrond laat Android-telefoons continu crashen

01 juni 2020 19:16 Aangepast: 01 juni 2020 19:23

Een achtergrondafbeelding zorgt ervoor dat sommige Android-telefoons vastlopen, waarna ze ook niet meer te gebruiken zijn.

Dat ontdekte Android-website 9to5Google. Is de wallpaper ingesteld, dan zorgt deze ervoor dat de telefoon opnieuw opstart. Na een herstart crasht de telefoon meteen weer. Dat proces herhaalt zich tot de batterij leeg is.

In onderstaande video is te zien hoe de zogeheten 'bootloop' er precies uitziet:

De bug treft meerdere Android-toestellen, al is niet iedere smartphone getroffen. Vooral Samsung-telefoons lijken van het crashprobleem last te hebben. Smartphonebezitters wordt geadviseerd om de betreffende afbeelding niet zomaar als achtergrond in te stellen.

Gekke kleuren

De crash wordt veroorzaakt door de kwaliteit van de afbeelding: deze bevat kleuren binnen een bepaald bereik dat Android niet zomaar aankan, dat ervoor zorgt dat de software vastloopt. Omdat de afbeelding na een crash op de wallpaper te zien is, herhaalt dit proces zich.

Dit is niet voor het eerst dat iets ogenschijnlijk onschuldigs tot crashes op een telefoon kan zorgen. Afgelopen maand werd nog een bug aangetroffen in iOS, waardoor iPhones en iPads vastlopen zodra ze een specifiek bericht ontvangen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore