Games

Sony kondigt PlayStation 5-games op 4 juni aan

29 mei 2020 20:35 Aangepast: 30 mei 2020 11:20

De eerste games voor de PlayStation 5 worden op donderdag 4 juni officieel uit de doeken gedaan.

Dat zal gebeuren tijdens een digitale presentatie, belooft Sony. Het is onduidelijk of er dan ook meteen meer informatie over de gameconsole zelf wordt gedeeld.

Tot nu toe heeft Sony al een paar details over de spelcomputer naar buiten gebracht, zoals het uiterlijk van de controller en de technische specificaties. Het ontwerp van het apparaat zelf en de exacte verkoopdatum zijn nog niet bekend, al belooft Sony dat het apparaat voor het einde van 2020 in de schappen ligt.

Op schema

Veel bedrijven hebben producten of presentaties uitgesteld wegens complicaties door het coronavirus. Begin dit jaar lagen veel Chinese fabrieken plat door quarantaines in het land.

"Veel mensen zijn verbaasd dat we nog steeds op schema liggen", vertelt PlayStation-baas Jim Ryan aan The Financial Times. "maar wij denken dat er genoeg spelcomputers gemaakt worden om de verkoop wereldwijd te starten."

Ray-tracing

De PlayStation 5 krijgt ondersteuning voor ray-tracing, waardoor realistische lichteffecten en reflecties mogelijk zijn. Een ingebouwde SSD moet de laadtijden significant inkorten. Daarnaast ondersteunt de console ook games voor oude Sony-spelcomputers.

Sony is niet de enige die aan een nieuwe generatie consoles werkt: Microsoft wil eind dit jaar ook zijn Xbox Series X verkopen.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Meer nieuws en reviews van Bright:

Volg ons op YouTube

Facebook en Twitter

Instagram en TikTok

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore