Ga naar de inhoud
Publicatietijd instellen

Twitter laat gebruikers tweets inplannen via site

Beeld © Getty

Twitter laat gebruikers via zijn webpagina nu tweets vooraf inplannen voor publicatie op een bepaalde datum en tijd.

Twitter-gebruikers die tweets willen inplannen waren tot nu toe aangewezen op apps van derden of Twitters eigen app Tweetdeck. Via de officiële site en app van Twitter is het inplannen van tweets nu mogelijk.

Bij het opstellen van een nieuwe tweet is onderaan het venster een nieuwe kalenderknop verschenen, naast bestaande knoppen voor afbeeldingen en emoji. Met de inplanfunctie kunnen gebruikers heel nauwkeurig inplannen op welke datum en tijd hun tweet wordt gepubliceerd.

Nog niet gesynchroniseerd

Onderaan het nieuwe venster staat een knop die naar een overzicht met ingeplande tweets leidt. Dat venster staat naast het overzicht met concepttweets die zonder publicatiedatum staan opgeslagen.

De functie zit nog niet in de mobiele apps van Twitter. Ook worden concepttweets die in de webversie van Twitter worden opgesteld niet gesynchroniseerd met de apps van het sociale netwerk. Het is niet bekend wanneer de planfunctie naar de mobiele apps van Twitter komt.

Twitter groeit door

Twitter heeft rond de 164 miljoen dagelijks actieve gebruikers. Het effect van de coronacrisis is zichtbaar, meldde het bedrijf onlangs: in het huidige kwartaal ligt het aantal actieve gebruikers 8 procent hoger dan in het voorgaande kwartaal.  

Twitter:
Lees ook
Twitter: decreet Trump is bedreiging voor vrijheid van meningsuiting
Twitter
Lees ook
Twitter labelt tweets Trump: 'Mogelijk misleidende informatie'