Apple TV+

Apple koopt nieuwe Scorsese-film met DiCaprio en De Niro

28 mei 2020 10:59 Aangepast: 28 mei 2020 11:00

Apple TV+ heeft de volgende film van Martin Scorsese aangekocht. Volgens Deadline won Apple een biedingsoorlog waaraan verschillende filmstudio's en videodiensten meededen.

Robert De Niro en Leonardo DiCaprio spelen de hoofdrollen in Killers Of The Flower Moon, een boekverfilming die de eerste Western van Scorseses hand wordt. De film krijgt ook een release in de bioscopen, die verzorgd wordt door studio Paramount.

Paramount zou de film in eerste instantie op eigen kracht uitbrengen, maar volgens bronnen van Deadline zijn de productiekosten inmiddels opgelopen tot 180 à 200 miljoen dollar, waardoor de studio op zoek ging naar een partner en geldschieter.

Apple TV+ ging afgelopen november van start. Bij de lancering bestond het aanbod grotendeels uit series, waaronder vlaggenschip The Morning Show.

Tom Hanks-film Greyhound

Apple TV+ lijkt zich nu ook meer op films te gaan richten. Onlangs kocht Apple ook de rechten van Tom Hanks' Greyhound. Die film, ook geschreven door Hanks, zou eigenlijk in juni uitkomen maar nadat die première was uitgesteld in verband met het coronavirus, gingen de makers in zee met Apple TV+ voor een digitale release. Het is voor het eerst dat een film van Hanks rechtstreeks op een streamingdienst verschijnt, voordat de film in de bioscoop is te zien.

Ook oudere series

Onlangs kwam het gerucht naar buiten dat Apple van plan is om ook de rechten van oudere series op te kopen, om die te kunnen streamen op Apple TV+.

Apple begeeft zich met de stap meer in het vaarwater van grote spelers als Netflix en Amazon, die al langer een mix van eigen series en bestaande content aanbieden. De nieuwe strategie is volgens bronnen noodzakelijk. Hoewel Apple TV+ rond de 10 miljoen abonnees heeft, zou slechts de helft actief gebruikmaken van de dienst.

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore