Zelfs met Strava

Wielrennen in GTA: met je hometrainer door de game-stad

27 mei 2020 15:25 Aangepast: 27 mei 2020 15:26
Beeld © Makinolo

Een gamer en fietsliefhebber heeft zijn hobby's gecombineerd in een zogeheten mod waarmee een fietstrainer of hometrainer aan de game Grand Theft Auto V kan worden gekoppeld.

Een mod is een stukje software waarmee een bestaande game wordt aangepast. In het geval van de mod GTBikeV kunnen spelers hun fietstrainer of hometrainer aan GTA V voor Windows-pc's koppelen, om vervolgens door de game te fietsen.

Het traject van de game wordt vertaald naar de fiets. Spelers zien een wielrenner in beeld, en als zij fietsen gaat de wielrenner vooruit. Bij een helling geeft de fietstrainer meer weerstand, zodat een heuvel beklimmen zwaarder is dan rechtdoor fietsen.

Zowel de hellingen als de wind in de game worden doorgegeven aan de slimme fietstrainer of hometrainer van allerlei merken. De mod werkt slimme hometrainers van merken als Tacx, Wahoo, Elite, Bkool, Kinetic en Saris.

Gegevens naar Strava

Sturen kan niet: spelers hebben keuze uit een aantal routes in de game die in moeilijkheid variëren. Wie geen route kiest, rijdt willekeurig rond en door de fictieve stad Los Santos.

Spelers kunnen hun fietstocht zelfs opnemen in een bestand dat werkt met populaire sport-app Strava, compleet met fictieve gps-coördinaten.

GTA V is al ruim vijf jaar beschikbaar voor de pc, maar de mod-gemeenschap blijft het spel aanpassen. Het installeren van de mod vergt wat ervaring, al biedt de maker een gedetailleerd stappenplan.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore