Robotauto's

'Amazon wil startup met techniek voor zelfrijdende auto's kopen'

27 mei 2020 11:54 Aangepast: 27 mei 2020 11:53

Amazon voert gesprekken over een overname van de Amerikaanse startup Zoox die zich bezighoudt met technologie voor zelfrijdende auto's.

Met die overname zou Amazon verder inzetten op automatisering van zijn distributieprocessen, schrijft Bloomberg. Zo zouden zelfrijdende auto's een rol kunnen spelen bij de bezorging van pakketjes.

Naar verluidt is Zoox meer dan 1 miljard dollar waard. Andere bedrijven zouden ook interesse hebben in de in 2014 opgerichte Californische onderneming. Bij een investeringsronde in 2018 werd nog een waarde van ruim 3 miljard dollar aan Zoox toegekend, maar door de coronacrisis heeft die waardering een flinke tik gehad. Zoox heeft een vloot van testvoertuigen in San Francisco en Las Vegas.

Robots en drones

Amazon is bezig zijn processen te automatiseren, met bijvoorbeeld robots in distributiecentra. Maar pakketbezorgers blijven een hoge kostenpost voor het bedrijf. Autonoom rijden kan helpen deze kosten te drukken.

Amazon-topman Jeff Bezos kondigde in 2013 aan pakketten via drones af te willen gaan leveren, maar dit gebeurt nog niet op grote schaal.

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore