Tien jaar na GTA5

'Grand Theft Auto 6 verschijnt in 2023'

27 mei 2020 11:35 Aangepast: 27 mei 2020 12:23

Rockstar zou Grand Theft Auto 6 ergens rond het einde van 2023 op de markt willen brengen.

Dat blijkt uit financiële voorspellingen die moederbedrijf Take-Two heeft gepubliceerd, meldt Venturebeat. De gamegigant verwacht in het eerste kwartaal van 2024 buitengewoon veel geld te investeren in marketingcampagnes.

Volgens Stephens-analist Jeff Cohen zou dit betekenen dat de game in het jaar daarvoor zal worden uitgebracht. Alle peilers zijn dan gericht op het najaar van 2023: dan ligt het spel op tijd voor de feestdagen in de schappen.

De analist voorspelde al eens op vergelijkbare wijze wanneer Red Dead Redemption 2 in de winkels zou liggen. Het kan echter zijn dat de vermoedelijke datum nog zal verschuiven, als de game bijvoorbeeld door coronacomplicaties wordt vertraagd.

Tien jaar na GTA5

Een verschijning in 2023 zou precies tien jaar sinds Grand Theft Auto V zijn. Die game kwam origineel voor PlayStation 3 en Xbox 360 uit, waarna er ook remasters verschenen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. 

De games van Rockstar Games zijn vaak een buitengewoon groot succes. Red Dead Redemption 2 boekte in zijn eerste verkoopweekend al een omzet van 640 miljoen euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van