Ga naar de inhoud
Tien jaar na GTA5

'Grand Theft Auto 6 verschijnt in 2023'

Rockstar zou Grand Theft Auto 6 ergens rond het einde van 2023 op de markt willen brengen.

Dat blijkt uit financiële voorspellingen die moederbedrijf Take-Two heeft gepubliceerd, meldt Venturebeat. De gamegigant verwacht in het eerste kwartaal van 2024 buitengewoon veel geld te investeren in marketingcampagnes.

Volgens Stephens-analist Jeff Cohen zou dit betekenen dat de game in het jaar daarvoor zal worden uitgebracht. Alle peilers zijn dan gericht op het najaar van 2023: dan ligt het spel op tijd voor de feestdagen in de schappen.

De analist voorspelde al eens op vergelijkbare wijze wanneer Red Dead Redemption 2 in de winkels zou liggen. Het kan echter zijn dat de vermoedelijke datum nog zal verschuiven, als de game bijvoorbeeld door coronacomplicaties wordt vertraagd.

Tien jaar na GTA5

Een verschijning in 2023 zou precies tien jaar sinds Grand Theft Auto V zijn. Die game kwam origineel voor PlayStation 3 en Xbox 360 uit, waarna er ook remasters verschenen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. 

De games van Rockstar Games zijn vaak een buitengewoon groot succes. Red Dead Redemption 2 boekte in zijn eerste verkoopweekend al een omzet van 640 miljoen euro.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright blok

Bright is verhuisd naar Bright.nl

Nieuwe artikelen van Bright zijn voortaan te vinden op Bright.nl.

Kijk ook onze video's op YouTube.

En luister onze podcast.

BRIGHT is verhuisd!

Voor alle nieuwe en oude content van Bright,
klik op de link.

Ga naar Bright.nl