Tesla

Elon Musk: Cybertruck wordt beter dan prototype, maar kleiner

26 mei 2020 21:01 Aangepast: 27 mei 2020 11:37
Beeld © Tesla

Volgens Elon Musk wordt de productieversie van de opvallende Cybertruck beter dan het prototype, maar wel een stukje kleiner. 

Elon Musk stelt dat de productieversie van de Cybertruck beter wordt dan het prototype. Dat vertelde de ceo van Tesla in een gesprek met Jay Leno, die achter het stuur van de Cybertruck mocht plaatsnemen voor een testrit.

Musk vertelt vanuit de passagiersstoel dat hij er gek van wordt als fabrikanten een mooie showauto laten zien, maar het productiemodel daar vervolgens niet op lijkt. De grootste verandering voor het productiemodel van de Cybertruck wordt het formaat. De auto wordt met vijf procent verkleind om te passen in een normale garage. De proporties blijven hetzelfde.

Het opvallende uiterlijk van de Cybertruck komt deels door het gebruikte materiaal. Het dikke X30 staal dat ook voor Space X Starship-raketten wordt gebruikt, is moeilijk te buigen. Daarom worden er geen complexe curves in het design verwerkt. De dikke platen vormen samen het exoskelet van de truck dat alle krachten moet dragen en opvangen.

 

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van