Tech

Nieuw Philips Hue-lichtsnoer: doorknippen en samenvoegen

26 mei 2020 15:38 Aangepast: 26 mei 2020 17:02
Beeld © Hueblog.de

Signify, maker van de Philips Hue-lampen, werkt aan een nieuw lichtsnoer dat kan worden doorgeknipt, en dan weer aan elkaar kan worden gemaakt.

De nieuwe LightStrip Plus bevat speciale adapters waarmee afgeknipte stukken weer aan elkaar gemaakt kunnen worden, ontdekte de site Hueblog.de. De bestaande Hue LightStrips kunnen al op maat geknipt worden, maar de afgeknipte stukken zijn dan niet meer te gebruiken.

Net als de bestaande LightStrips kunnen gebruikers niet lukraak overal de schaar in het lichtsnoer zetten. Elke 33 centimeter zit een kniplijntje met aan weerszijden contacten. Die contacten kunnen met een adapter aan een ander stuk van een LightStrip Plus worden aangesloten.

Bluetooth-bediening

Ook nieuw is dat het lichtsnoer los staat van de controller die hem aanstuurt. Daardoor kunnen lichtsnoeren van derden in de toekomst mogelijk ook in de officiële Hue-controller worden gestoken. Het nieuwe model werkt zowel met de Hue Bridge als via Bluetooth.

De nieuwe LightStrip Plus lijkt verder erg op het huidige model, met een maximale helderheid van 1600 lumen, dezelfde ruimte tussen de led-lampjes en geen mogelijkheid om meer dan één kleur ineens weer te geven. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwe LightStrip Plus op de markt komt, het huidige model kost rond de 80 euro.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van