Videobellen

Skype voor consumenten gaat niet op in Microsoft Teams

26 mei 2020 12:58 Aangepast: 26 mei 2020 13:14
Beeld © Microsoft Teams

Microsoft blijft ondanks de groeiende populariteit van zijn chatdienst Teams investeren in de consumentenversie van Skype.

Microsofts chatdiensten Skype en Teams groeiden beide fors door de massale stap naar thuiswerken vanwege de coronacrisis. Van de oorspronkelijk zakelijke chatdienst Microsoft Teams is sinds eind maart ook een consumentenversie. Microsoft zei daarvoor dat consumenten "in de tussentijd" Skype konden blijven gebruiken, waardoor sommigen aan een fusie tussen de diensten dachten

Daar is geen sprake van, zegt Microsoft 365-hoofd Jeff Teper tegen VentureBeat. "We blijven in Skype investeren", aldus Teper.

"Het groeit hier doorheen. Je zal nieuwe functies zien, Skype en Teams zullen samenwerken. Zodra Teams door consumenten wordt opgepikt en meer dingen doet, zullen mensen denk ik voor Teams kiezen. Maar we gaan het niet opleggen. Mensen houden van Skype, dus we gaan niet op de zaken vooruitlopen", zegt Teper.

Vergelijking met Facebook en WhatsApp

Teper vergelijkt de situatie met de meerdere populaire apps van Facebook. WhatsApp en Instagram hebben overlappende functies met Facebook en chatdienst Facebook Messenger, maar bestaan toch allemaal naast elkaar.

Voorlopig zitten de gebruikscijfers van Skype ook nog in de lift. In maart was het gebruik van Skype met 70 procent gestegen, toen er plots massaal thuisgewerkt moest worden. De dienst had toen 40 miljoen dagelijks actieve gebruikers.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook

Videobelfunctie Facebook met tot 50 mensen nu beschikbaar

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:​​

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook

En luister de podcast

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore

Dit is een artikel van