Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Goedkoop

Smartphonemaker Realme gaat tv's en smartwatches verkopen

25 mei 2020 20:41 Aangepast: 26 mei 2020 08:02

De Chinese smartphonefabrikant Realme gaat ook televisies en smartphones maken en verkopen.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt. Realme verkoopt zijn toestellen pas sinds eind 2019 in Nederland, maar groeit wereldwijd gigantisch snel. Dat is vooral te danken aan een grote populariteit in India.

De Realme Watch is een smartwatch met 1,4 inch-scherm, die qua ontwerp sterk op de Apple Watch lijkt. Het apparaatje heeft een LCD-scherm met een resolutie van 320 bij 320 pixels. Volgens Realme houdt hij het tot negen dagen vol met een opgeladen batterij - of zelfs 21 dagen als de energiezuinige modus is geactiveerd.

Het horloge bevat ook een hartslagsensor, slaaptracker en een speciale sportmodus voor tijdens het spelen van cricket - wat in India zeer populair is. Realme wil het apparaat vanaf 5 juni verkopen voor omgerekend ongeveer 45 euro.  

Televisie

De Realme Smart TV draait op Android TV en wordt met twee schermgroottes verkocht: een 720p-beeld van 32 inch en een 43 inch-variant van 43 inch groot. Beide televisies ondersteunen HDR-video's en hebben een ingebouwde quad-core processor. 

Daarmee zijn beide tv's geen toppers qua specificaties, maar ze zijn specifiek op de budgetmarkt gericht. Het duurste model kost ongeveer 265 euro, terwijl de kleine televisie circa. 155 euro kost.

Niks bekend over Nederland

Over verkoop in Nederland heeft Realme vooralsnog niks gezegd, maar de smartphones van het bedrijf worden hier wel aangeboden. Zou de fabrikant de smartwatch en televisie naar Nederland brengen, dan kan het bedrijf als prijsvechter een interessante concurrent zijn. Beide producten kosten namelijk minder van veel huidige marktleiders.

Miniatuurvoorbeeld
Lees ook:

Krijgt jouw smartphone Android 10? Check dit overzicht

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore