Ga naar de inhoud
Elektrische auto's

Tesla wil Model 3 met goedkopere accu gaan maken

Beeld © Tesla

Tesla wil voor de Chinese markt een versie van zijn Model 3 maken met een goedkopere LFP-accu.

Tesla heeft daarvoor goedkeuring aangevraagd bij het Chinese ministerie voor wegverkeer, meldt Electrek. Tesla gebruikt in het westen auto's met lithium-ionbatterij van het type NCA. Die accu's hebben een hoge capaciteit maar zijn ook duur en gebruiken het prijzige en controversiële kobalt.

Tesla zou voor de Chinese variant van de Model 3 overstappen op lithium-ionbatterijen van het type NCM en LFP. NCA is de standaard in de auto-industrie; batterij van dat type zitten in de meeste elektrische auto's van Tesla-concurrenten.

Prijs omlaag brengen

LFP-accu's worden vooral in China gebuikt omdat ze goedkoper zijn en een lagere capaciteit hebben. Met de accu kan Tesla mogelijk een goedkopere instapvariant van de Model 3 maken, die aantrekkelijker is voor de Chinese markt.

"Lokale productie in China en Europa zal de prijs omlaag brengen en onze producten nog concurrerender maken", zei Tesla-ceo Elon Musk onlangs.

Subsidie

De Tesla Model 3 is momenteel in Nederland verkrijgbaar vanaf 48.980 euro. In Nederland wordt elektrisch rijden vanaf 1 juli goedkoper door een nieuwe aanschafsubsidie op elektrische auto's.

Bright blok

Volg Bright voor meer tech:

Luister onze podcast

Kijk onze video's

Volg ons op Instagram, Twitter en Facebook