Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
Mogelijk verlopen certificaten

Apple brengt veel app-updates opnieuw uit: mogelijk door bug

25 mei 2020 16:08 Aangepast: 25 mei 2020 21:11

Apple heeft recente updates van veel apps afgelopen nacht opnieuw uitgebracht, vermoedelijk vanwege een bug in iOS 13.5.

In de nacht van zondag op maandag heeft Apple veel recente updates voor iOS-apps opnieuw uitgebracht. Het gaat om updates die enkele dagen weken geleden al verschenen zijn, meldt MacRumors. Veel gebruikers zullen de updates eerder al geïnstalleerd hebben, toch worden ze nu opnieuw aangeboden. Sommige gebruikers krijgen vele tientallen app-updates aangeboden.

Apple heeft nog geen officiële reden gegeven voor het opnieuw aanbieden van de apps. Vermoedelijk gaat het echter om het verhelpen van een bug die sinds iOS 13.5 optreedt. Die iOS-versie verscheen op 20 mei, maar na het installeren waren sommige apps niet meer te openen.

Probleem opgelost

'Deze app wordt niet langer met je gedeeld', meldde de iPhone of iPad bij het openen van getroffen apps. Na het opnieuw installeren van de nieuwste update in de App Store, is die melding verdwenen. Vermoedelijk wilde iOS de apps niet openen door een probleem met het veiligheidscertificaat of andere authenticatiemethode.

Gebruikers hadden zelf al opgemerkt dat het probleem ook op te lossen was door de opruimfunctie voor apps te gebruiken. Daarbij wordt een app verwijderd, maar blijven instellingen behouden. Wie de app daarna weer opnieuw downloadde, kon deze weer gebruiken.

Het opnieuw installeren van de updates lijkt verder geen problemen op te leveren met apps of instellingen.

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore