E-bike

Deze e-bike helpt je navigeren door het stuur te trillen

26 mei 2020 12:55 Aangepast: 26 mei 2020 19:19

De nieuwe Franse e-bike Angell is vederlicht, heeft een touchscreen met gps in het stuur, richtingaanwijzers, een anti-diefstalsysteem en valdetectie.

De Angell is met 13,9 kilogram een vederlichte e-bike. Je kunt de accu in slechts 2 uur opladen, waarna hij volgens de makers een actieradius van 70 km heeft in de eco-stand. 

Deze urban design-bike heeft de accu op de plek waar normaal gesproken de bagagedrager zit. Die accu is in kenmerkende vleugels verwerkt die iets weghebben van de gevleugelde achterlichten van grote Amerikaanse familie-auto's uit de jaren 50 en 60. Hier zitten ook de rem- en achterlichten in verwerkt.

De Angell heeft een 2,4 inch touchscreen in het stuur gebouwd die informatie weergeeft, zoals het weer, luchtkwaliteit, accuduur, rijmodus, ondersteuningmodus, snelheid en zelfs een gps. 

Navigeren met een trillend stuur

De e-bike is ontworpen met veiligheid hoog in het vaandel. Zo heeft de cockpit een navigatie-assistent die het stuur doet trillen om je te helpen navigeren zonder dat je je ogen van de weg voor je hoeft te halen om de navigatie-instructies op het scherm te zien. 

Er is ook een valwaarschuwingssysteem ingebouwd. De fiets detecteert met sensoren dat je gevallen bent en vraagt via de app of je ok bent. Zo niet, dan wordt er een door jouw ingevoerd telefoonnummer automatisch gebeld.

Anti-diefstalsysteem

De Angell heeft naast richtingaanwijzers ook een remlicht en de fiets is beveiligd tegen diefstal met een anti-diefstalalarm, automatische elektronische vergrendeling van de fiets en een trackingsysteem via gsm en bluetooth, om hem na diefstal te kunnen opsporen.

Een minpunt: de Nederlandstalige versie van de site van Angell lijkt door Google Translate te zijn vertaald.

De elektrische fiets komt in een heren- en een damesmodel (Angell/S) en is nu in de pre-order voor 2690 euro te bestellen. De levering van de herenfiets is aan het eind van de zomer, die van de damesversie volgt in december.

Bright blok

Meer tech en gadgets bij Bright:

Volg ons op YouTube

Instagram en TikTok

Chat mee op Discord

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore