Welkom bij RTL Nieuws! Hier vind je voortaan ook al jouw Bright nieuws, video's, stuff en meer.

Heb je nog vragen? Check onze FAQ.

×
unc0ver

iPhones met meest recente update te kraken met jailbreak

24 mei 2020 19:37 Aangepast: 24 mei 2020 19:48

iPhones met het recent verschenen iOS 13.5 kunnen al worden gekraakt aan de hand van een jailbreak.

De jailbreaksoftware Unc0ver kan worden gebruikt op iPhones op iOS 11 tot en met iOS 13.5, meldt Wired. Volgens de makers kan de jailbreak veilig op telefoons geïnstalleerd en heeft hij geen impact op je batterijduur of ingelogde Apple-diensten zoals iCloud, iMessage en Apple Pay.

Door een iPhone aan de hand van een jailbreak te kraken, is het mogelijk om bijvoorbeeld apps buiten de officiële App Store te installeren. Hierdoor is het mogelijk software te installeren die Apple normaal gesproken niet toelaat. Daar staat tegenover dat het ook makkelijker is om per ongeluk bijvoorbeeld malware te installeren.

iOS 13.5 is nog maar enkele dagen beschikbaar, maar nu al is er een jailbreak. Dat is niet gek: jailbreaks werken aan de hand van kwetsbaarheden in software. Vaak wachten de makers totdat Apple een update uitbrengt, zodat ze daarna hun kraaksoftware kunnen uitbrengen. Dan weten ze zeker dat het gat niet snel wordt gedicht.

Steeds minder jailbreakers

Het was tot vorig jaar lange tijd niet mogelijk om een iPhone zomaar te jailbreaken. Door een fout van Apple was het afgelopen augustus ineens toch mogelijk om een toestel te kraken, maar dat lek werd in een latere update gedicht. Nu is er weer een jailbreakmethode voor toestellen met de meest recente software.

Jailbreaks lijken met de jaren steeds minder in trek. Vroeger werden toestellen gekraakt om apps te installeren met functies die op iPhones ontbraken. Met de jaren heeft Apple veel van die functies echter toegevoegd.

Volg Bright op YouTube voor meer tech-video's

Bright is verhuisd

Meer technieuws en gadgetreviews van Bright:

Kijk op ons YouTube-kanaal.

Volg ons op Facebook, Twitter en Instagram.

Altijd weten wat er speelt?
Download de gratis RTL Nieuws-app en blijf op de hoogte.

Playstore Appstore